Hliníkové okná – ako môžeme na hliníkových oknách ušetriť a aká je ich cena?

Prémiové, moderné a ekologické

V stavebných trendoch sa hliníkové okná umiestňujú na prvých priečkach už niekoľko rokov, práve vďaka jedinečnej kombinácii prémiovosti, moderného vzhľadu a šetrenia energie. Ich izolačné vlastnosti pomáhajú k nižšej spotrebe energií v domácnosti a vďaka správnej montáži spolu so zateplením, viete znížiť únik tepla až
o 40 %.

Uprednostnite výrobcu

Hliníkové okná sú odpoveďou najmä pre tých z vás, ktorí hľadajú moderné riešenie, ktoré si vyžaduje minimálnu údržbu. Čo však treba vedieť pred samotnou kúpou a od čoho sa odvíja cena hliníkových okien? Predovšetkým uprednostnite výrobcu a nakupujte priamo od neho! Len tak môžete získať najvýhodnejšie podmienky a najlepšie záruky. Ak by ste chceli dať prednosť predajcovi, nech sa páči, ale pripravte si veľa otázok.

Ako sa vyhnúť nekvalitným hliníkovým oknám?

Veľmi dôležitý je výber hliníkového profilu – tie kvalitnejšie sa pohybujú v rozmedzí od 2 do 2,5 mm. Taktiež by ste sa mali informovať, aký typ kovania je na oknách. Na hliníkové okná sa používa tzv. TIAHLOVÉ systémové kovanie. Vyhnite sa kovaniu, ktoré sa používa na plastové okna! A v neposlednom rade, ako si prezeráte referencie danej firmy, dbajte o predloženie certifikácie. Kvalitný výrobca hliníkových okien by vám mal bez problémov predložiť certifikát ku školeniu montážnikov a rovnako tak aj záruku až 10 rokov, pričom záruka na stálosť farby môže byť až 15 rokov.

Nešetrite na kvalite, optimalizujte výber

Neodporúčame šetriť na materiáloch či kvalite. „Ušite“ si hliníkové okná na mieru a optimalizujte tak výber pre váš domov. Pripravili sme si pre vás zopár užitočných rád:

  • Ak nepotrebujete otváravé okná, vyberajte pevné! Na jednom výrobku vám to dokáže ušetriť až 50 %.
  • Ak nepotrebujete posuvné okná, jednoducho ich nedávajte! Rozdiel medzi hliníkovým posuvným bezbariérovým oknom a otváravým terasovým oknom toho istého rozmeru dokáže prekročiť aj 70 % ceny. Posuvné okná sú značne drahšie.
  • V prípade nadrozmerných stavieb rátajte s vyššou cenou hliníkových okien. Treba prirátať špeciálnu montáž a manipulačnú techniku či žeriav.
  • Vchodové dvere. Ak dáte prednosť celopresklenným plochám, ušetríte až niekoľko stoviek eur. Sklo je lacnejšie ako plné výplne!
  • A čo garáž alebo iná technická miestnosť? V tomto prípade pokojne siahnite po lacnejšom plastovom variante, ak teda chcete optimalizovať cenu. Tieto okná na niektorých fasádach dokonale splnia svoj účel.
  • Poraďte sa s odborníkom. Skutočného profesionála spoznáte tak, že vám neponúka najdrahší dostupný produkt, ale snaží sa nájsť najvhodnejšie riešenie pre vašu stavbu.

Pohrávate sa s myšlienkou kúpy, ale chceli by ste sa dozvedieť ešte o čosi viac o hliníkových oknách a ich cene? Pokojne nám zavolajte, alebo príďte osobne aj s vaším projektom priamo k nám do výroby. Prejdeme si spolu všetky dostupné možnosti a pri dobrej kávičke vám bezplatne pripravíme riešenie, ktoré bude dokonale prispôsobené vašej predstave. Tešíme sa na vás.