Toto je drevo, z ktorého vyrábame okná

Bez prvotriednych vstupných surovín, ktoré prechádzajú rukami zručných majstrov svojho remesla, by bolo ťažké vyrábať kvalitné produkty s perfektným dizajnom.

Základný materiál je eurohranol

Základným materiálom pre výrobu drevených okien je niekoľkovrstvový lepený hranol – EUROHRANOL. Každý hranol tvoria štyri zlepené lamely. Podľa spôsobu ich lepenia sa delia na dve kategórie: fixné a cinkované. 

eurohranol výroba drevohlinikových okien

Čo je cinkovaný a čo fixný hranol?

  • cinkovaný (nadpájaný) hranol je dĺžkovo nadpájaný eurohranol
  • fixný hranol tvoria lamely bez nadpojení

eurohranol výroba drevohlinikových okien

Krajné lamely sú vždy z radiálneho dreva, aby sa zabezpečila dokonalá tvarová a konštrukčná stabilita. Akékoľvek vady dreva sú vyrezané, aby nepôsobili nepriaznivo na jeho pevnosť i vzhľad. Lamely sú lepené použitím lepidla typu D4, ktoré je odolné voči vlhkosti a poveternosti.

Certifikovaná kvalita použitého dreva od slovenských výrobcov

Kvalita použitého dreva (v našom prípade eurohranola) má na výsledný výrobok obrovský vplyv. Nemyslíme len nový výrobok, ktorý prevezmete bezprostredne po montáži, ale aj výrobok, ktorý má výborne slúžiť množstvo rokov.

Eurohranoly musia spĺňať určité požiadavky. Na výrobu našich produktov používame výlučne certifikovaný hranol triedy A.

eurohranol výroba drevohlinikových okien

Jednou z našich hodnôt je dlhodobá udržateľnosť, ktorá sprevádza aj našu prácu. Snažíme minimalizovať uhlíkovú stopu a podporovať slovenské lesné hospodárstvo. Eurohranoly preto nakupujeme iba od slovenských výrobcov.